WikliNetin hyödyt sinulle

WikliNet on nopea ja helppokäyttöinen työkalu talouslaskelmien, budjettien, liiketoimintasuunnitelmien sekä teknisten arviokirjojen laatimiseen. WikliNet on suunniteltu aikaa säästäväksi ohjelmaksi, jotta asiakkaiden auttaminen ongelmatilanteissa sujuu mahdollisimman tehokkaasti.

Kun maatilan tiedot on syötetty ja laskelmat laadittu, tarvittavat tiedot siirtyvät automaattisesti liiketoimintasuunnitelmaan sekä tekniseen arviokirjaan. Talouslaskelmista on puolestaan helppo muodostaa selkeitä ja eri tarkoituksia varten räätälöityjä raportteja vaikkapa rahoittajaa varten.

WikliNetin käyttöönotto

Rekisteröityminen WikliNetiin on helppoa ja voit tehdä sen pitkälti omatoimisesti.

Ensimmäisenä sinun tulee rekisteröityä WikliNetiin laskentapalveluiden tuottajana. Rekisteröitymisen yhteydessä ohjelma pyytää sinua lähettämään ylläpidolle pyynnön laskijaoikeuksien myöntämiselle. Kun sinulle on myönnetty tarvittavat oikeudet, voit ottaa vastaan valtuutuksia ja tehdä toimeksiantoja WikliNetissä.

Katso rekisteröitymisen tarkempi ohjeistus alta:

Lisenssit ja hinnoittelu

Laskentapalveluiden tuottajille WikliNetin käyttö on maksutonta.

Rekisteröitymisen jälkeen voit ottaa vastaan valtuutuksia asiakkailta, joilla on voimassa oleva WikliNet-lisenssi. Mikäli asiakkaalla ei ole WikliNet-tunnuksia, laskija voi perustaa asiakkaalleen käyttäjän WikliNetiin myös itse. Tässä yhteydessä laskija voi maksaa lisenssin maatilayrittäjän puolesta.

WikliNet Premium -lisenssin hinta on 270 €/12 kk (alv 0 %)
Premium-lisenssin myötä kaikki WikliNetin työkalut ovat maatilayrittäjän ja hänen valtuuttamien henkilöiden käytettävissä. Premium on erinomainen valinta ympärivuotiseen talouden seurantaan ja suunnitteluun.

WikliNet Liisu -lisenssin hinta on 140 € / 3 kk (alv 0 %)
Liisu-lisenssi sisältää samat ominaisuudet kuin Premium, mutta käyttöaika on rajattu kolmeen kuukauteen. Liisu on erinomainen valinta lyhytkestoiseen täsmätarpeeseen, kuten liiketoimintasuunnitelman ja siinä tarvittavien laskelmien sekä teknisen arviokirjan laadintaan.

Mikäli haluat tehdä WikliNet-ohjelmistosta erillisen asiantuntijasopimuksen tai tiedustella mahdollisuutta hankkia ohjelmalle rajaton käyttöoikeus, ota meihin yhteyttä.

Tutustu WikliNetin työkaluihin tarkemmin täällä.

Toimeksiantojen aloittaminen

Jotta voit käsitellä maatila-asiakkaasi tietoja ja laatia esim. laskelmia, maatilayrittäjän tulee myöntää sinulle valtuutus.

Valtuuttamisen jälkeen voit tarkastella ja muokata asiakkaasi tietoja WikliNetissä siltä osin kuin hän sen mahdollistaa. Jotta valtuutus voidaan tehdä, maatila-asiakkaalla tulee olla voimassa oleva WikliNet-lisenssi.

Valtuutus on aina maatilayrittäjän ja laskijan välinen asia, eikä WikliNetin ylläpito voi puuttua siihen.

Voit ohjeistaa asiakastasi tekemään valtuutuksen alla olevan ohjeen avulla:

Mikäli maatila-asiakkaallasi ei ole lainkaan WikliNet-profiilia, voit perustaa sellaisen WikliNetiin asiakkaan puolesta. Tämä polku mahdollistaa toimeksiannon aloittamisen nopeasti. Lue lisää alla olevasta ohjeistuksesta:

Budjettien ja laskelmien laadinta

Laskelmien tekemistä varten tarvitset joko Suonentiedon kirjanpito-ohjelman siirtotiedoston tai jos käytössäsi on muu kirjanpito-ohjelma, edellisen tilikauden pitkän tuloslaskelman.

Laskelmien tekeminen alkaa nykytilanteen kartoittamisella, jossa kirjanpitoaineisto ladataan tai kirjataan WikliNetiin.

Budjetoinnin aluksi tarvittavat ohjaustiedot tulee tarkastaa ja lisätä, kuten myös poistokelpoinen omaisuus, verotuksen menojäännökset sekä poistoprosentit.

Seuraavaksi käyttäjä arvioi kuluvan vuoden tulot ja menot tileittäin. Tämän jälkeen voit tarkastella kassan ja kannattavuuden näkymiä valitulta kalenterivuodelta. Kun ensimmäisen vuoden laskelmat on tehty, voit lisätä uuden budjettivuoden.

Katso budjetoinnin tarkempi ohjeistus alta:

Alta voit lukea kokonaisvaltaisen ohjeen laskentatoimeksiantojen tekemiseen.