WikliNet Budjetti on helppokäyttöinen työkalu tilan lyhyen aikavälin talousjohtamiseen. Lyhyellä aikavälillä tarkoitamme kuluvaa ja seuraavaa tilikautta.

Budjetti-paketilla sinä tai laskijasi voitte laatia maatilallesi budjetin, kokonaisarvion, teknisen arviokirjan ja liiketoimintasuunnitelman. Lisäksi voit tallentaa tilan tärkeät asiakirjat turvallisesti yhteen paikkaan.

Budjetoinnin ansiosta voit ennakoida kuinka raha liikkuu maatilalle tai sieltä pois. WikliNet laatii tilalle oletusbudjetin kahden edellisvuoden kirjanpitoaineiston perusteella. Tämän jälkeen maatilayrittäjä tai laskija voi tarkentaa budjettia itse esimerkiksi muuttamalla tuotteiden myyntimääriä tai á-hintoja.

Tilalle voidaan laatia myös useita vaihtoehtoisia budjetteja, joiden avulla maatilayrittäjä voi varautua esimerkiksi myytävien tuotteiden määrien tai hintojen muutoksiin. Tilikauden edetessä toteutunut kirjanpito tarkentaa budjettia ja tulosennustetta.

WikliNet Budjetilla teet tilallesi lähiaikoina myös vero- ja poistolaskentaa.

Maatilan omaisuustiedot

Tähän osioon kootaan pellot, koneet, metsät, rakennukset, eläimet, lainatiedot ja muu maatilan omaisuus. Peltoja ja viljelykasveja koskevat tiedot voidaan ladata suoraan Vipu-palvelusta. Omaisuustietojen pohjalta WikliNet muodostaa mm. käyvän arvon taseen.

Asiakirjat

Tähän osioon voit tallentaa turvallisesti maatilan eri asiakirjat, kuten kauppakirjat, tuotantoraportit, tilinpäätökset, rekisteriotteet ja kirjanpitoaineiston.

Suunnitelmat

Suunnitelmat-osio sisältää maatilan kokonaisarvion, liiketoimintasuunnitelman sekä teknisen arviokirjan. Maatilan omaisuuden arvo perustuu annettuihin lähtötietoihin, jotka ovat aina ajan tasalla.

Budjetointi

Budjetoinnilla voit ennakoida mm. maatilan tulo- ja menovirtoja, kannattavuutta sekä kassan riittävyyttä. Voit laatia maatilallesi useita erilaisia budjetteja, joiden avulla varaudut entistä paremmin tulevaan. Kirjanpidon toteuma tarkentaa budjettia tilikauden aikana.

Huom! WikliNetillä on yhteinen rajapinta Suonentiedon Maatalousneuvos Plus -palveluun. Toistaiseksi muilla kirjanpito-ohjelmilla laadittu aineisto ei siirry sellaisenaan budjettiin.

Raportointi

Voit tallentaa selkeitä pdf-raportteja maatilasi taloudesta omiin tai yhteistyökumppaneiden tarpeisiin. Voit koota haluamasi tunnusluvut yhteen raporttiin vain muutamalla klikkauksella. Helppoa ja selkeää!

Haluatko lisää työkaluja? Tutustu tästä WikliNetin Talous-paketin ominaisuuksiin.

Ota maatilayrityksesi taloushallinto haltuun.
WikliNet Budjetti, vain 157€ /vuosi